Bij Willy en Marieke
Baelen - Stubbe
Gouden-Hoofdstraat 42
8630 Beauvoorde
0474 53 45 92
* open van 11 u tot 23 u
* gesloten op woensdag en donderdag (herfstvakantie tot en met paasvakantie),
zomerperiode op woensdag en donderdagvoormiddag (tot 14 u)
* uitgebreide bierenkaart - specialiteit: picon maison
Baelen - Stubbe
Gouden-Hoofdstraat 42
8630 Beauvoorde
0474 53 45 92
* open van 11 u tot 23 u
* gesloten op woensdag en donderdag (herfstvakantie tot en met paasvakantie),
zomerperiode op woensdag en donderdagvoormiddag (tot 14 u)
* uitgebreide bierenkaart - specialiteit: picon maison
De liefde van Tuur Djès voor de Trappist …
Trappistenbier is bier dat door trappisten, oftewel door monniken wordt gebrouwen. Het mag pas de naam Trappist dragen wanneer het bier is gebrouwen door monniken van de orde der Cisterciënzers. Trappistenbier is dus geen biersoort wat veel mensen denken, maar een omschrijving van de herkomst van het bier. De naam "Trappist" is afgeleid van La Trappe, één van de stichtende abdijen van de trappistenorde in Frankrijk.
Regels Trappistenbier
Volgens de regels van de Internationale Vereniging Trappist (IVT) zijn de voorwaarden om de naam "Trappist" en het bijbehorende logo "Authentic Trappist Product" te mogen dragen de volgende:
De elf "echte" Trappistenbieren ter wereld
- Chimay, van Abdij Notre-Dame de Scourmont uit België (op de kaart in Tuur Djès) Orval, van Abdij Notre-Dame d'Orval uit België (op de kaart in Tuur Djès)
- Rochefort, van Abdij Notre-Dame de Saint-Rémy uit België (op de kaart in Tuur Djès)
- Westmalle, van Westmalle brouwerij uit België (op de kaart in Tuur Djès)
- Achel, van Trappistenbrouwerij de Achelse Kluis uit België (op de kaart in Tuur Djès)
- Westvleteren, van Sint-Sixtus Abdij uit België
- Engelszell, van Stift Engelszell uit Oostenrijk (op de kaart in Tuur Djès)
- La Trappe, van Abdij de Koningshoeven uit Nederland (op de kaart in Tuur Djès)
- Spencer, van St. Joseph Abbey uit de VS(weldra op de kaart in Tuur Djès)
- Zundert, van Abdij Maria Toevlucht uit Nederland (op de kaart in Tuur Djès)
- Tre Fontane, van Abdij Tre Fontane uit Italië (op de kaart in Tuur Djès)
Trappistenbier is bier dat door trappisten, oftewel door monniken wordt gebrouwen. Het mag pas de naam Trappist dragen wanneer het bier is gebrouwen door monniken van de orde der Cisterciënzers. Trappistenbier is dus geen biersoort wat veel mensen denken, maar een omschrijving van de herkomst van het bier. De naam "Trappist" is afgeleid van La Trappe, één van de stichtende abdijen van de trappistenorde in Frankrijk.
Regels Trappistenbier
Volgens de regels van de Internationale Vereniging Trappist (IVT) zijn de voorwaarden om de naam "Trappist" en het bijbehorende logo "Authentic Trappist Product" te mogen dragen de volgende:
- Het product moet binnen de muren of in de nabijheid van de abdij worden geproduceerd.
- Het product moet door of onder toezicht van de kloostergemeenschap worden geproduceerd en de exploitatie moet ondergeschikt zijn aan het klooster.
- De opbrengsten moeten worden gebruikt voor het levensonderhoud van de monniken en voor het onderhoud van het klooster. Wat overblijft moet aan sociale/maatschappelijke werkzaamheden worden besteed.
De elf "echte" Trappistenbieren ter wereld
- Chimay, van Abdij Notre-Dame de Scourmont uit België (op de kaart in Tuur Djès) Orval, van Abdij Notre-Dame d'Orval uit België (op de kaart in Tuur Djès)
- Rochefort, van Abdij Notre-Dame de Saint-Rémy uit België (op de kaart in Tuur Djès)
- Westmalle, van Westmalle brouwerij uit België (op de kaart in Tuur Djès)
- Achel, van Trappistenbrouwerij de Achelse Kluis uit België (op de kaart in Tuur Djès)
- Westvleteren, van Sint-Sixtus Abdij uit België
- Engelszell, van Stift Engelszell uit Oostenrijk (op de kaart in Tuur Djès)
- La Trappe, van Abdij de Koningshoeven uit Nederland (op de kaart in Tuur Djès)
- Spencer, van St. Joseph Abbey uit de VS(weldra op de kaart in Tuur Djès)
- Zundert, van Abdij Maria Toevlucht uit Nederland (op de kaart in Tuur Djès)
- Tre Fontane, van Abdij Tre Fontane uit Italië (op de kaart in Tuur Djès)
Het Nieuwsblad - juni 2015
VEURNE - De teerling is geworpen, de stemmen zijn geteld. De lezers van Het Nieuwsblad hebben Café Tuur Djès uitgeroepen tot het beste café van Veurne. Het Nieuwsblad stelt de laureaat graag aan je voor.
- Bent u blij met de titel? 'We zijn enorm blij.'
- Waarom denkt u dat de mensen op uw café hebben gestemd? 'We denken dat dit het teken is dat we echt opnieuw onze zaak moesten openen. We zijn een ontmoetingsplaats. Anderhalf jaar geleden waren het de kinderen van het bekende Beauvoordse koppel die mama en papa vroegen de zaak te sluiten. ‘Het was steeds moeilijker combineerbaar met een gezinsleven, zeker op de leeftijd die ze toen hadden’, zegt Marieke die haar voltijdse job in het onderwijs zal behouden. Haar man Willy zegt wel zijn job op om -behalve op woensdag- de toog van het dorpscafé te bemannen. ‘Het waren eigenlijk opnieuw de kinderen die ons een duwtje in de rug gaven om te herbeginnen met Tuur Djès. Ook zij misten de sfeer en de gezelligheid. Daar zit je plots thuis, alleen in de zetel. Dan begin je te verlangen naar de mensen, naar dat dagelijkse contact dat zo verrijkend is. Ons dorpscafé is in feite een ontmoetingsplaats. Voor jong en oud, voor elke stand. We zeggen dikwijls: voor Jan met de pet en Albert met de pittelair.’
VEURNE - De teerling is geworpen, de stemmen zijn geteld. De lezers van Het Nieuwsblad hebben Café Tuur Djès uitgeroepen tot het beste café van Veurne. Het Nieuwsblad stelt de laureaat graag aan je voor.
- Bent u blij met de titel? 'We zijn enorm blij.'
- Waarom denkt u dat de mensen op uw café hebben gestemd? 'We denken dat dit het teken is dat we echt opnieuw onze zaak moesten openen. We zijn een ontmoetingsplaats. Anderhalf jaar geleden waren het de kinderen van het bekende Beauvoordse koppel die mama en papa vroegen de zaak te sluiten. ‘Het was steeds moeilijker combineerbaar met een gezinsleven, zeker op de leeftijd die ze toen hadden’, zegt Marieke die haar voltijdse job in het onderwijs zal behouden. Haar man Willy zegt wel zijn job op om -behalve op woensdag- de toog van het dorpscafé te bemannen. ‘Het waren eigenlijk opnieuw de kinderen die ons een duwtje in de rug gaven om te herbeginnen met Tuur Djès. Ook zij misten de sfeer en de gezelligheid. Daar zit je plots thuis, alleen in de zetel. Dan begin je te verlangen naar de mensen, naar dat dagelijkse contact dat zo verrijkend is. Ons dorpscafé is in feite een ontmoetingsplaats. Voor jong en oud, voor elke stand. We zeggen dikwijls: voor Jan met de pet en Albert met de pittelair.’